Dieselhaner

Diesel haner

I mange NC 33 (og måske også i andre), er hanerne til dieseltankene anbragt i motorrummet. For at komme til disse er det nødvendigt at lukke dørken op i styrhuset, for at åbne eller lukke til tankene. Da det kan være hensigtsmæssigt at kunne lukke for en af tankene, og så kun lade motoren tage olie fra den anden, så er det nødvendigt at man ret nemt skal kunne komme til disse haner.

Hvis man sejler længe for sejl på den ene halse, eller at der er et ulige antal liter i tankene, så er det en fordel at kunne bestemme fra hvilken tank motoren skal tage fra.

Man skal jo tænke på at tankene ligger ude til borde, og dermed betyder meget for bådens balance (der kan jo være 300 liter diesel, som svarer til ca. 300 Kg!

Hvis man flytter hanerne til det lille rum under trappen ned til agterkahytten, så er det let at komme til disse, også samtidig med at motoren går.

Det er let og koster kun en meter brændstofslange og nogle spændebånd.

Man skærer blot kobberrørerne til hanerne over med en lille rørskærer (det er ikke til at komme til med en nedstryger). Borer huller i skottet, og monterer hanerne i rummet efter at de er forbundet med slangerne. Jeg har blot sat det hele fast med tre plastclips (til el ledninger).

Jeg har benyttet dette i sæson 2002.

Jens Koch, medl no.: 16