LERCHEN – Brian Lerche

LERCHEN - Brian Lerche 20150707_211149

Jeg er en forholdsvis ung frisk gut på 44 år, som er opvokset ved skov og strand, og har stort set altid haft noget at sejle i. Da jeg var ca. fire år, fik jeg en gammel pram som blev plantet hjemme i mine forældres have. Den byggede jeg om til et sørøver skib med agter pop og mast.

Den blev bygget i gran rafter som min far havde liggende og der blev også lavet en kahyt. Min storbror hjalp til en gang imellem når han havde tid. Senere fik jeg lov til at tage til stranden sammen med min storbror. Der fandt vi en gammel tømmerflåde som var drevet i land. Den byggede vi  så den fik en spids forende, den fik også en mast. Vi fandt et ror fra en optimistjolle som vi byggede på tømmerflåden. Senere overtog jeg en anden pram fra mine forældre, som senere blev udskiftet med en anden pram, som blev udskiftet med en jolle. Så havde jeg et par år hvor jeg ikke havde noget at sejle, men så købte jeg en dam jolle som min far og jeg lavede i stand, senere købte jeg en LM 23 og den havde jeg i syv år og sejlede øhavet tyndt sammen med sønnike.

Men så fandt jeg på at jeg gerne ville have en der var lidt større og med et toilet i, så det blev til en LM 24. Den købte jeg i Næstved og sejlede den hjem der fra, ca. en time fra havnen gik motoren i stå og vi kunne ikke hive storsejlet mere en 2/3 del op, nå men turen fortsatte mod Rødby og så ville vi gå ind der. Men der stod alt for meget strøm omkring molehovederne til at vi kunne slippe ind, så da vi havde prøvet til et par timer ringede jeg til havnefogden for at høre om han kendte en der kunne hjælpe os ind og der gjorde han, de havde lige sat en Nauticat 33 i vandet, så de kom ud og trak os ind og det klarede de lige med et snuptag, så der opstod interessen for Nauticat, men jeg synes de var lidt dyre, senere købte jeg en LM 27, som senere blev udskiftet med en finnsailer 36. Jeg følte at der var rigtig meget skib for pengene og den sejlede også rigtig godt. Men skæbnen blev at motoren stod af og skulle hovedrenoveres, det drillede noget for de hovedlejre som jeg fik sammen med den nye krumtap passede ikke sammen og jeg lå og skruede på motoren nede i et hul ved siden af motoren. Nå, men da den kom op og køre igen, sagde jeg til Betina, at denne båd vil jeg ikke blive gammel sammen med.

Så der gik vi for alvor i gang med at kikke på Nauticat for jeg havde stadig min drøm fra historien om den der LM 24 og Rødby eg fandt en gammel NC 33 i Thy og der kom vi for første gang i snak med Jens Koch for jeg kunne ikke finde skrognummeret. Men det lykkes så at få fat i nummeret i gennem den gamle ejer som havde nogle gamle forsikringspapirer liggende. Jens tog fat i værftet for at få noget at vide om båden. Men det viste sig at den var fra 1971 og den havde fået en ny overbygning, men jeg kunne se at der manglede for godt hundrede tusind materialer plus en masse arbejdstid. Dette hang ikke rigtig sammen, så Jens anbefalede at kikke mig lidt mere omkring, senere dukkede der en NC 36 op og de ville gerne tage finnsaileren i bytte, så den to vi op for at kikke på og fandt ud af at det ikke var en Nauticat, så det blev heller ikke til noget. Så dukkede der en NC 33 op og de ville også gerne tage finnsaileren i bytte, så den tog vi ud og kikkede på. Men jeg kunne fornemme at de ikke ville give så meget for finnsaileren, som jeg gerne ville have, så der blev ej heller en handel der.  

Senere på året faldt vi over en NC 44. Det var et renoveringsprojekt. Den kunne købes til 250.000 kr. Den blev vi begge varme på, men den blev desværre solgt lige for næsen af os. Så gik vi i tænke boks og kom frem til at den nok var for stor til øhavet. Det ville ikke blive let at finde pladser i de små havne, så vi fortsatte med at kikke på NC 33. Det skulle vise sig at der lå en i Åbenrå. De ønskede dog ikke at tage finnsaileren i bytte. Men til gengæld kunne den købes til en fornuftig pris og dermed kunne man stadig sætte sit eget præg på den. Jeg kontaktede Jens og han mente også at det lød fornuftigt og så valgt jeg at melde os ind i Nauticat klubben og det er da blevet til mange gode og hyggelige stunder og vi ser frem til at det vil fortsætte i mange år.

                      Alle mine både er opkaldt efter mit efternavn så derfor Lerchen20150707_21101720150707_211058